Of je nu jong of oud bent, man of vrouw, iedereen kan gitaar spelen. Want volgens mij schuilt er in iedereen een gitarist. Als je het maar wilt dan kom je er wel.

Over mij

Ik ben Renate Wildeman geboren op 22 oktober 1982. Op mijn 7de ben ik gestart op de muziekschool met een jaar klokkenspel spelen. Dit was georganiseerd vanuit de basisschool waarop ik zat. Dit heb ik samen met mijn beste vriendin gezellig een jaar gedaan. In die tijd mocht je op de muziekschool pas op je 8ste een instrument bespelen en op een open dag wist ik het "de gitaar". Helaas zei toen de huidige docent dat ik te klein was voor gitaar en dat ik iets anders moest uitkiezen.

Na het bekijken van alle andere instrumenten toch maar terug naar de gitaar, want ik wou het echt supergraag. Uiteindelijk mocht het dan en zou ze vanuit Spanje een kindergitaar voor mij meenemen die mijn ouders konden huren. Op de muziekschool heb ik 4 of 5 jaar genoten van het klassieke gitaarspel. Daarna wou ik toch graag wat anders en heb ik prive bij iemand in Leusden les gehad waarin ik akkoorden leerde spelen met kinderliedjes. Dit heb ik tot mijn 15de gedaan tot ik ging studeren in Utrecht.

Tijdens mijn studeren ben ik zelf wat dingen gaat uitproberen en voor het eerst in aanraking gekomen met Spaanse muziek en pop muziek meespelen. Voor mij helemaal geweldig om zelf nummers van acda en de munnik en the cranberries uit te zoeken. Het internet was toen nog niet zoals nu, want wij mochten haast niet op het internet omdat je per minuut moest betalen. Dus was het zelf nummers uitzoeken en soms op school ging ik dan tabs uitprinten. Ook via de bieb heb ik uit veel muziekboeken gespeeld. Nu kan je het bijna niet meer zo voorstellen.

Op mijn 22ste heb ik besloten om weer lessen te nemen in Spaanse muziek. Ik vond dit toch erg leuk en ben naar de Utrechtse gitaarschool gestapt voor lessen. In mei ben ik toen gestart en tot op de dag van vandaag heb ik daar nog steeds les in, omdat dit voor mij een uitdaging is op de gitaar en zo maak ik een mooie combinatie tussen pop (akkoorden) en klassiek (noten).

Tot op de dag van vandaag speel ik nog steeds iedere week klassiek, pop en spaans voor mijzelf en speel zo'n 40 tot 50 uur per week gitaar en wil ik net zo goed worden als Vicente Amigo en ooit tokkelnummers bedenken als Racoon.